Pages

Mar 3, 2016

Tahun Baru, Azam Baru 2016

Assalamualaikum...

Hai semua... lame dah ira tak post citer baru erk.. nak buat macam mana.. setiap kali nak buat review tak ada masa dong.. so, wassup?? Apa cerita baru?

Sekarang di fb especially macam-macam viral la kita boleh tengok. Cerita cerai larh, laki kawin lain larh, dapat baby baru larh... perghhh.. cepat macam kilat uolss.. baru post, ramai dah share.. berbeza betul dengan zaman dulu... kite ad plg femes pon myspace and friendster jer... tu pon kena pergi cybercafe untuk online.. kalau nak borak pon dekt kampungchat.. wujud lagi ker?? Harga untuk online kalau dulu RM2 per hour.. sekarang tak tahu pula.. ira tak rajin pergi cc da.. tapi budak-budak sekarang lebih kepada games.. coc la.. dota la.. siap boleh buat duit dah dengan main games ni.. hebat-hebat!!

Dah masuk bulan 3 baru ira nak cerita azam baru.. hehehe.. maafkan daku k..blog pon gamba berkurun tak tukar.. nanti tggu iolss suh adik ira edit gamba cantik, tukar header semua erk.. bagi gempak ckit..

Ha, sambung balik... as a human, kita mesti ada impian yang nak dicapai kan.. Contohnya, nak kaya, nak cantik, nak pergi melancong around the worlds, nak kahwin dan nak nak nak... semua kita nak erk.. As for ira, of course ira ad impian yg superb.. yela bak kate orang bermimpi bior sampai ke bulan.. ye dak.. hehehe... tapi jangan bermimpi yg tak tercapai akal tu.. ha... yg itu nahi nahi nahi...

Impian ira :
1) kereta
2) keyboard/piano
3) Melancong ke turki
4) Hantar parents ke Mekah sebelum umur 30 tahun
5) Kerja yang baik

5 je impian ira.. tak banyak pun.. buat masa ni no 3 dan 4 je belum tercapai.. kadang-kadang kan ira tak sangka boleh capai apa yang ira nak sekarang dan paling penting dapat jadi diri sendiri.. To be truth la, ira penah hilang identiti ira sendiri.. maybe sebab pengalaman yang kite tempuhi membuatkan ira hilang diri sendiri, down dan fake sangat.. Mungkin di bibir sentiasa tersenyum tapi hati?? So apa yang ira cube carik adalah Jalan penyelesaiannya which is MYSELF.. So guyz.. keep it up! and dont give up on yourself!.. 

Kerja yang bagus tak boleh datang pada kita, kalau kita tak berusaha... result yang bagus takkan datang bergolek... dan diri kita takkan bertambah baik jika kita tak renung balik apa yang jadi dan cube perbaiki kelemahan diri. Hidup bukan mudah.. Tapi bukan susah untuk menjadikan hidup itu kepada yang lebih mudah...

Untuk menjadi yang baik, of course la kena ada pendorong.. ye tak.. bagi ira, pendorong ira adalah keluarga, rakan-rakan yang baik dan last sekali anakku tersayang (my cat).




Jangan terlalu ikutkan orang dan kawan, sebab jalan kita berbeza dan kubur pun tak sama.. Hehe

So 2016, please be kind to me and all my frenz.. love u all..

Lot of love from:
Nadyra Shuhaimi ^^

Oct 2, 2015

Almost end of the year

...Assalamualaikum...

Good Day

Lama gile ira tak post ape-ape dekat my blog tersayang nie.. sory la uolss.. terlampau buzy mencari arah kehidupan.. wah wah.. awal-awal dah merepek meraban.. Huhuu

Now, ira dah kerja dekat tempat baru and which was located in middle of KL City.. Alhamdulillah.. rezki tuhan bagi, tak siapa tahu... Cuma cepat atau lambat... yang penting usaha kena ada. dan insyaAllah ira tak tukar company dah kot.. Since i got bos yang baik, kerja yang selasa, rakan-rakan office yang sporting... seriously im in love with my work now.

Nak tau ke ira kerja mana?? tak payah la erk dakkk.. hihi..

Next...........

Pejam celik pejam celik dah masuk bulan Oktober... Siapa sangka cepat betul masa berlalu.. tinggal lagi 2 bulan je dah nak masuk 2016.. Vwhatt!!! Oh mo oh mo... azam tahun ni ada yang tercapai belum?? ira sudah.. tapi baru satu settle.. byk lagi impian nak capai.. bukan untuk diri sendiri sahaja.. ira nak bagi something jugak pada family. Jadi sebelum kahwin, uolss jangan lupa gembirakan keluarga dulu tau.. 

Apa yang kita dapat sekarang adalah hasil dari family jugak.. betul tak?? Betul.. betul... betul.. ^^

Uolss mesti boring kan.. ira ni asyik cakap pasal family je.. tak de orang lain ke.. its depend guyz.. ira dah rasa hidup sush, kne push, tak leh pergi sini.. tak leh keluar dgn orang ni.. If u guyz pernah rasa sush and berdikari sendiri, korang akan bukak mata, sb family yang akan selalu ada dekat sisi kita.. 

They accept us as who we are and not trying to change you to different person. 

Trust me. Tapi ira takde la pulak cakap semua family sama.. takkan ada yang serupa.. semua family ada macam-macam ragam. However, i love my family the most! =)

Jom masuk cerita lain..Uolss ada pergi matta fair tak haritu "September"? Ira ada pergi sekali.. saja-saja je nak survey.. tup tup melekat booking hotel.. aiyaaaa... and also by next year ira ada plan nk bercuti ke oversea. insyaAllah cuba kumpul duit sedikit demi sedikit.. Kita perlu enjoy sehabis boleh.. nanti kalau dah kawin, tak boleh enjoy over-over dengan kawan kan.. kalau dah ada en somi, kena keluar dgn die jela selalu.. 

nehi nehi nehi... apa-apa pun.. Stay happy alwayssss... 

Sebenarnya masa typing ni, ira kt office lg.. tunggu kawan tak balas2 message iolsss... weoulls nk pergi date makan sushi dekat Timesquare.. tak tahu la kedai mana yang dia nk bawak.. ira follow aja... Ha.... apa yang korang pikir?? date ngn laki?? opppss.. sorry, salah salah.. ira date dengan semua.. laki pempuan semua ira keluar.. takda beza pon.. Tapi since kawan ira ni lambat.. Jom tgk Polis Evo! yeah lone ranger.. 

bubui uolsss..

Nov 13, 2014

C-Day 11.11.2014

Assalamualaikum uollsss



Lame dah iRa tak ke udara.. wuhuuu.. macam radio la pulaks... sowi erk uollsss, iolss sangat lah sibuk.. sibuk dengan family, sibuk dengan keroje, sibuk dengan interview, sibuk dengan planning dannnn especially sibuk dengan MAKAN.. Hahahaha

kenapa makan?? Makan harus d utamakan, since im too happy right now... that y uolss leh tgk pipi dIVa da kembang.. adoyai.. tapi takpe my bff ckp ok je.. so kalau okey, its Good ^_^.. Senang ati den nk makan manyak-manyak..

Okey for today, ira nk habak mai cikitt.. Ira dIVa da GradUate uolsss... Alhamdulillah, berkat kesabaran ku akhirnya tercapai jugak... 11.11.2014 (Selasa) Sesi 7 UUM adalah tarikh keramatnya. Cuaca pada hari tersebut pun baik, tak hujan... dapat lah ira buat sesi bergambar pre-graduation and graduation day.. *skema ckit.. ehem ehem

Ramai teman-teman seperjuangan hadir d hari yang terindah itu.. tapi ada juga lah rakan ira yang tak dapat hadir atas alasan mereka.. Tapi yang penting kami semua dapat habis belajar bersama-sama.. ^^
Ble nak naik pentas tu memang neves sgtt.. bukan neves pe, takut tersandung ke hape.. dah la live dekat screen besar, kalau terjatuh malu uollsss.... nasib ira da terbese catwalk.. So, everythings it nice and steady.. Hehe..

So, on that day cume 3 orang je family ira yang hadir.. yola dah UUM pilih hari selasa, redha jela yang lain kerja kan.. tapi tak pe yang penting parents ada.. yang tu yang kte nak kn.. dr boifie ke hape.. ish3.. before ari convo, ira da siap2 book hotel uols utk my family... ira book TH hotel gune name mak.. hehehe.. muroh ckit kalau keje gov.. TH hotel Alor setar memang terbaik... selesa, cantik dan fabulous... sekali sekale belanje family ap slhnye kan korg... siap ad swimming pools yg d asingkan... tapi ira tak sempat nk berenang-renang pon.. setiap masa ad je hal nye...

Finally, ira nk ucapkan tahniah buat rakan-rakan ira yang lain yang sama kos Accounting (information system), rakan-rakan satu dpp tradewinds, rakan matriks yang belajr di UUM dan di mana-mana lah.. InsyaAllah lepas ni kte berada di fasa yang lain pulak..

plan kami lepas ni nak sambung ACCA pulok smbil kerja dan kumpl wet.. kalau bab kawin, err biar tuhan je tentukan.. yang penting ira happy ^_^



Aug 15, 2014

Relax Sekejap..

Assalamualaikum sumerr..

Amacam chat?? hihi.. harini 15/8 ira berada di rumah yang tercinta uolllssss.. merehatkan diri semampu yang boleh.. walaupun sebenarnya tak la rehat sangat.. kat mana-mana ira ada konfom ada kerja nye.. itu da lumrah kan.. 

mata ira ni ha.. bukan boleh tengok kerja tak siap.. tangan and badan ni makin ghajin bebenor nak bergerak.. Hihi.. mungkin sebab umo yang wat ira jadi camni.. I da matured uolss.. =P

Alhamdulillah ira punye report dan system untuk praktikal pon sudah selesai.. Presentation pon sudah.. sume sudah.. sekarang just tunggu masa untuk dapat result before ira dapat graduate!!! Yuhuuuu... Sume yang ira buat atas usaha sendiri.. tapi tanpa dorongan mereka siapalah ira kan.. 

Siapa mereka itu??

My family (gmba mse matrik ni.. bebudk lg)

Alah sape lagi yang selalu berada d sisi dIVa uolllss.. my mom, my dad, my family, my frens, and my past.. Ira really bersyukur ada orang yang sayanggggg ira.. di saat ira jatuh bangun masih ada yang menyayangiku.. ira sangat-sangat hargai.. Thanks semua.. Ira akan cuba jadi yang terbaik.. 

Next week  18hb ira da kena mula masuk kerja balik.. sekejap btol masa berlalu.. 28hb july bru abis praktikal, slps tu raya, anta report and present.. reht semggu daaa kena masuk keja.. zzzzz.. Penat memang penat.. tapi kalau kita asik pk kn penat tu tak boleh jugak.. ye dakk.. 

Ira masuk blk company y ira praktikl aritu.. sje kumpul pengalaman dulu.. bile da kerja ni, ira nak balas balik jasa parent yang byk brkorban untk ira slme ni.. InsyaAllah ira cube bg yg trbaik utk mama dan ayah..

u guyz pon jgn lupe, always share what you gain with others.. even only just a small portion, if it can give other happiness its always enough for them.. ^_^

Nnt bile ira free lagi ira share gambar raya tahun ni.. tak sempat la nak masukn.. len kali erk.. ok la salam sayang dari Ira.. Nite uollsss.. *_*


Jul 17, 2014

Mood Raya IncomingGG!!

Assalamualaikum...

Mood dIVa dah menggunung tinggi nih.. makin hari makin excited kan.. tak tahu lah macam mana nak gambarkan.. Huhuhu.. KL punye mood raya lagi daebak.. dari semalam 16 july dah mula jam.. almaklumlah semua sibuk nak beli persiapan raya kan..

Mana nak fikir baju lagi... langsir lagi... kasut lagiii.. kuih raya lagii... kereta baru lagi.. opsss.. Demi Raya semua kita sanggup ken.. Ira pulak berserdehana sahaja tahun.. ceh.. macam tak percaya pulak ken.. xD

Buat-buat jela caya korang.. jadi lah.. hihihi.. Tapi ira tak prepare apa sgt.. banyak yang tak settle lagi.. tak sempat lahhh... hari-hari kerja.. adik ira pun dah bising bila nak teman die carik baju raya.. sorry la dik.. ahkak ni minggu ni je last bz nye.. selepas ni free memanjang.. MAYBE ^_^


Balik kampung cadang-cadang nak ajak sedara buat lemang... cousin ira pun semua da besar-besar, boleh lah tolong.. nenek sama atuk kite suh diorang tengok je.. rutin raya buat menganyam ketupat harus ada.. Ira pandai hokey anyam2 ni.. tangan I berseni.. tengok lah meliuk lentok je jari jemari ku... mihmihmih..

Tak susah pun buat ketupat ni bila dah tahu cara.. rasa puas bila siap satu persatu.. Kalau beli yang siap nye macam brand Nona tu tak seronok... sebab tak meriah lah rebus je.. kalau kita anyam, dapat le eratkan silaturrahim dengan keluarga.. serius.. malam-malam komfem ad bom meletup aka meriam Buluh.. tanjat gugurl bile denga.. kite denga takpe jangan gatai tangan p maen benda tu.. sekali tak dapat raya..Hmmm.. nasib badan tak baik la tu...

Tahun ni first time Ira akan bagi duit raya pada cousin.. so, cuzzy2 ku.. sile buat baik erk.. kalau tak, duit raya tarak untuk korang.. Hihihi.. ok lah times up already.. See u all again... =)

Jul 11, 2014

Bukan ku Tak sudi

Assalamualaikum & Salam Jumaat sumer...

How your fasting?? puasa tak hari ni.. Mestilah puase kan.. my friends sume bahek-bahek belaka.. ye dak?? How I know?? I know laaaaa ^_^
2 weeks more left.. yeah.. why why?? becos ada 3 perkara yang akan jadi. (Tak sabarnyeeee)
1) Habis practical
2) Raya
3) kerja

cepat betul masa berlalu.. tup tup je da bulan Julai.. Tak sangka kan.. Sape sangka life kita berubah menjadi diri kita sekarang seiring dengan masa.. bile masa berlalu, umo pon berlalu jugak dengan pantas...btol tak?? However, ira still maintain mude ok uoolllsss.. Hehehe.. even my roomate pun still nampak lebih matured dari Ira.. Kalau keluar berdua, Ira akan jadi yang muda dan my roomate older than me..kikikiki..

Ini semua mungkin sebab ira banyak bergaul dengan kawan-kawan yang lebih muda.. yang tua ada memang ada.. tapi lebih kepada guyz.. Korang mesti tertanya kenapa title ira macam tu.. actually saje je bagi gempak sedikit.. Hihihi =P

Tak de lah.. ada story d sebalik title tu.. tapi apa yang ira boleh bagi tahu.. Ira belum bersedia.. Ira hope that one of my fren tu faham.. let's just being friend.. lagipun we still young.. banyak lagi perkara yang perlu kita achieve before move to a different stage. right??

Let change our topic.. Persiapan raya korang da mula belom?? tahun ni ira excited sedikit.. yela, bile dah berubah ni kena lah mulakan perubahan jugak.. Baju raya awal-awal ira da beli kain siap-siap awal tahun ritu.. lain dari tahun sebelum ni.. selalunye ira beli kain siap je.. tahun ni nk buat la pulak.. and fashion nye, of course mesti yang modern aja..  Ira nye whole family theme sebelah mak is ROYAL BLUE.. wewiittt.. my choice for this year..so, ke PAHANG la kita sume yerrr..

Bila da ke pahang, of course kena g johor + melaka.. InsyaAllah ira akan mengunjungi rumah sanak saudara di sana.. Ira mgkin cuti 1 minggu.. uolss pulak dapat tak cuti lama?? like my sis farah and k,yong die cuti sampai ari rabu je.. kesiannn kan.. tak boleh la diorg jalan sakan cam ira tahun ni.. hihihi.. maybe this year my lucky year kot... xD

so, guyz plz ensure raya kita akan jadi lebih bermakna by berpuasa dan kerjakan amal ibadah di bulan mulia ni.. tak pose tak boleh raya tau.. hihihihi.. ok lah..  time for rest.. till see uolss next time.. 



Bye Bye.. Peace =)